Ik heb last van de onzekerheid op mijn werk


“Ik heb last van de onzekerheid op mijn werk. Ik weet niet waar ik aan toe ben en dat maakt me onrustig “.

Er zit een stevige man tegenover mij. “Wat is er onzeker op je werk ? “ vraag ik.

“Nou , we zijn bezig met een project die nog een jaar duurt. Als dat project is afgelopen, weet ik niet of ik nog werk heb. En of ik mag blijven”. “Wat wil je zelf ?” vraag ik. Hij kijkt me vertwijfeld aan.

“Wat ik zelf wil ? “ Het valt stil. Hij kijkt naar zijn handen en het blijft stil. Ook ik blijf stil, afwachtend.

Hij kijkt me weer aan: “Eigenlijk vind ik die losse projecten wel leuk om te doen. En zou het prima zijn om naar een andere klus te gaan bij een ander bedrijf. Alleen...dat kan niet...”

“Waarom niet ? “ vraag ik “We hebben net een nieuw huis gekocht en mijn vrouw is zwanger van ons derde kind. Financieel kan ik echt geen risico lopen “.

“Ben je daar onrustig over ? Over het geld ?” Hij knikt.

“Wat zou voor rust kunnen zorgen ? “ “Dat ik weet wat ik nodig heb om rond te komen en dat ik volgend jaar werk heb”. De woorden rollen vlot uit zijn mond. “Hoe kun je daar voor zorgen ? “ vraag ik. 

We starten een coaching traject om dit te onderzoeken. Zijn huidige werk blijft onzeker, maar zijn onrust verdwijnt. In de coaching onderzoeken we zijn kwaliteiten en drijfkracht. En vervolgens welke klussen daar bij zouden kunnen horen. Hij is in gesprek met verschillende bedrijven om zijn kans op werk te vergroten. De stevige man heeft het heft weer in eigen handen.

Ook je heft in eigen handen nemen ? Bel: 06- 39 33 18 19

Ik heb last van de onzekerheid op mijn werk