Ben je in voor een experiment ?


Als je het idee hebt, dat je bij mijn coaching een uur op de bank moet praten, dan heb je het mis. Als je dit wilt, kunnen we dit best een keer doen. Maar mijn ervaring is dat dit je onvoldoende verder helpt. Want waarschijnlijk heb je er al veel over nagedacht en over gepraat. En dat heeft onvoldoende geholpen.

Door met oefeningen aan de slag te gaan, krijgt je informatie vanuit verschillende niveaus . Niet alleen het mentale niveau (je hoofd) , maar ook je gedragsniveau, emotionele niveau, fysieke niveau, spirituele niveau en omgevingsniveau. Dit is een werkwijze volgens het STER- model.

Ik zal je een voorbeeld geven:
Joris komt er niet uit. Hij heeft een prima baan en is gevraagd voor een andere leuke baan. Hij denkt er veel over na, praat er met andere mensen over en komt maar niet tot een keuze. Hij slaapt er slecht van.
Tijdens mijn coaching vraag ik aan Joris of hij in is voor een experiment. Joris schrijft op 1 A4 zijn huidige baan en op de andere A4 zijn mogelijke toekomstige baan. De A4tjes leggen we op de grond. “Waar wil je het eerste op gaan staan ? “ vraag ik. Joris kiest voor zijn huidige baan. Hij staat met beide voeten op het A4. “Wat voel je ? “ vraag ik. “Ik word er wel blij van“ zegt Joris. Ik vraag door. Wat geeft je plezier ? Waar voel je dit in je lichaam ? Wat voel je nog meer ? enz.
Daarnaast valt het mij op dat Joris weliswaar met beide voeten op de grond staat , maar ook heen en weer wankelt. Merkt hij dit ? En wat zou dit kunnen betekenen ?
Vervolgens doen we dezelfde oefening op het andere A4.

Joris krijgt op deze manier veel meer informatie vanuit de verschillende niveaus. Deze informatie helpt hem verder om tot een juiste keuze te komen.

Hij gaat in gesprek met zijn huidige werkgever om zijn behoefte tot ontwikkeling verder te bespreken en komt tot een mooi plan. Joris besluit om in zijn huidige baan te blijven.

Ben jij in voor een experiment ?

Ben je in voor een experiment ?